3 Bingham Avenue

Client

Private Client

Location

Canford Cliffs, Poole, Dorset

Our Role

  • Architectural and lead designer

Overview

  • These 2 luxurious dwellings were designed for a private client in 2007.
  • Each dwelling comprises four bedrooms with en suite facilities, 2 reception rooms, a study, utility room, and underground car parking.
  • Our design was developed giving due attention to neighbouring buildings, the site's topography and densely wooded surroundings.
  • We believe this development demonstrates our ability to develop stylish modern designs with a classic appearance.
  • Each dwelling was constructed from insulated concrete formwork, an interlocking polystyrene system to which concrete is poured in-situ. This method of construction has considerable environmental benefits including a reduction in thermal bridging and reduced air permeability. In addition a variety of finishing materials including brick slips, timber boarding, and render can be used in conjunction with insulated concrete formwork.